Familjefestivaler i Sverige

Under sommaren finns det en gigantisk uppsjö av olika festivaler i Sverige som många är inriktade på familjer såväl som en yngre publik utan barn. De mest populära av dessa är musikfestivaler. Musikfestivalerna finns i hela landet och riktar in sig på olika genres och en del även på en mycket bred publik med stor spridning bland banden som bokas. Det brukar finnas möjlighet på många festivaler att bo lite lugnare om man åker hela familjen på speciella campingplatser eller platser specifikt avgränsade för just familjer. Många barn och deras föräldrar älskar samma band eftersom det är den musiken som spelas hemma och att få dela detta tillsammans allihop är för många en mycket speciell upplevelse och årets höjdpunkt.

Sweden Rock Festival

Sponsrad av bland andra Carlsberg Sverige, Silja Line, Volvo lastvagnar och Metal Casino är Sweden Rock den största festivalen inom genren hårdrock och metal. En fyradagarsfestival som alltid har otroligt stora band bokade och som ofta slår publikrekord år efter år. På Sweden Rock bor man antingen på camping i tält eller i husvagn/husbil. Man kan också hyra stugor i närliggande byar eller bo på hotell i städerna runtomkring. För många är Sweden Rock Festival höjdpunkten på sommaren. För familjer finns det många alternativ och alla barn är välkomna till Sweden Rock förutsatt att de har rätt typer av hörselskydd.

Storsjöyran

En annan stor festival som inriktar sig mycket på popmusik är Storsjöyran. Denna festival i norra Sverige har Falcon som huvudpartner och sponsor och är en mycket populär festival. Detta året kommer stora artister såsom Zara Larsson och Thåström till festivalen som varar i två dagar. Hela veckan pågår det dock olika former av konstnärliga aktiviteter och uppvisningar på festivalområdet vilket passar utmärkt för en familj där det kreativa står i fokus även under ledigheter och semester.